Saturday 13 July 2013

The DV Pieces Shorts








Location: Near Assasse Pa, Cape Coast
Fabrics: DV pieces (Maame Esi), GTP (Mr Brown)

8 comments:

  1. Hei,
    Mulla kiinnostais enemmänkin tietää että onko tämän blogin takana joku "idea"? :) Onko ompelija aina sama, onko vaatteet myynnissä jossain tms? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei Saana,

      Kiitos tiedustelusta :)

      Ghana Styles hakee vielä muotoaan monellakin tapaa, mutta ajatuksena on taltioida lähinnä kuvin ghanalaista katumuotia mahdollisimman moninaisesti: värikkäitä printtikankaita, mittatilaustyönä tehtyjä asuja, hautajaisvaatteita, kangaspalavaatteita, batiikkia, koulupukuja, riisisäkeistä tehtyjä koululaukkuja, tyttökoululaisten lyhyitä hiuksia, upeita afroja, letitettyjä (teko)tukkia, valkoisen ihmisen laastareita mustalla iholla, taidokkaasti sidottuja huiveja, paljaita varpaita – siis ihan kaikkea mitä kadulla kulkiessa kohtaa.

      Kiinnostukseni ghanalaiseen katumuotiin on ainakin kahtalainen. Ensinnäkin. Länsimaalainen media tai ylipäätään ihmisten käsitykset/mielikuvat Afrikasta ovat kovin puolueellisia ja usein negatiivisia (kurjuutta, nälänhätää, AIDS, malaria, diktaattoreita, terrorismia jne). Minä puolestani haluaisin välittää täältä Ghanasta tämän ylitsepursuavan elämänilon, jota esimerkiksi iloiset, nauravat, tanssivat, värikkäästi pukeutuvat ja itseensä tyytyväiset ihmiset minulle ilmentävät. Ajattelin, että ghanalaista katumuotia kuvaamalla voisin tarjota halukkaille vaihtoehtoisen tulokulman afrikkalaiseen/ghanalaiseen elämänmenoon.

      Toiseksi ghanalainen mieheni (Brown) on tekstiili- ja vaatesuunnittelija, joten esillä on ja tulee jatkossakin olemaan myös jonkin verran meidän omia vaatteitamme. Suunnittelemme ne itse ja tutut ompelijat valmistavat ne. Vielä kahden vuoden jälkeenkin olen aivan haltioissani itse paperille luonnostelemista ja juuri minulle valmistetuista mekoista, minulle ne edustavat arjen ylellisyyttä ja juhlaa. Osa vaatteista voisi päätyä myytäväksikin, tällä hetkellä olisi tarjolla muun muassa naisten mekko/hameita ja miesten printtipaitoja.

      Tämä bloginalku on syntynyt ja kasvaa rakkaudesta Ghanaan, ghanalaisiin, ghanalaisiin kankaisiin ja ghanalaiseen katumuotiin (muoti tulee ymmärtää sanan joustavassa, ghanalaisessa merkityksessä).

      Ottaisin kommentteja, kritiikkiä ja ideoita mieluusti vastaan! Olisi myös kiva tietää, mitä tietoja olisi hyvä/hyödyllistä/mielenkiintoista kirjata aina postauksen yhteyteen (esim. nimi, ikä, paikka, kangasmerkki, suunnittelija, ompelija, oma kommentti jne).

      Taustoitin blogiani hyvin alustavasti täällä: http://www.lottaghanassa.blogspot.fi/2013/04/ghanalaista-katumuotia.html. Mutta ehkä olisi syytä rustata jokin pieni esittelyteksti tänne, niin pääsisivät muutkin jyvälle aivoituksistani :)

      Toivottavasti vastasin kysymykseesi!

      - Lotta / Maame Esi

      Delete
  2. Hei Lotta, kiitos kattavasta vastauksesta! :)

    Tykkään kuvistasi, ja idea on hieno. Jos länsimainen media ottaisi Suomesta samalla tekniikalla kuvia kuin he ottavat esim. Afrikan maista, tiedettäisiin Suomesta lähinnä vain katukuvan pultsarit. Kyllähän Ghanassakin roskaa löytyy kadulta, mutta länsimainen media tuntuu tarkoituksella suuntaavan kameransa niihin katuojiin.

    Olenkin olettanut, että olet naimisissa ja miehesi on jonkin sortin vaateammattilainen :)

    Itse Ghanassa ollessani en jotenkin osannut hyödyntää tuota mahtavaa mahdollisuutta teettää vaatteita: monet julisteissa näytetyt mallit eivät minulle istuneet, enkä tiedä miksen hahmotellut paperille ideioita kuten niin monet tekivät. Ja ihania mekkoja saivatkin! Jouluna olemme matkaamassa kuukaudeksi papun toiseen kotimaahan perhettä tapaamaan, joten silloin aion ottaa kaiken hyödyn irti - ja kantaa samalla kasan (niitä laadukkaita) printtejä kotiinkin :)

    Esittelyteksti olisi tosiaan kiva! Pitäisin myös siitä, että päivityksissä olisi jotain tarttumapintaa: joku pieni kommentti kuvattavalta tms. Jos otat random-kuvia kadulla tuntemattomista ihmisistä, olisi mielenkiintoista esimerkiksi kuulla, mihin henkilö on menossa ja mitä mieltä hän on asustaan. Oletkohan jotain tällaista jo tehnytkin..?

    Seurailen mielenkiinnolla jatkoa! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei Saana,

      Inspiroiduin kovasti kommenteistasi, mutta en ole vielä ehtinyt tuunaamaan blogiani, on ollut niin ihanasti kaikkea puuhasteltavaa. Jatkossa postauksiin on tulossa pieni kommentti joko vaatteesta, sen kantajasta tai tilanteesta ylipäätään.

      Ooh, jouluna matkalle, voi miten ihanaa! Saako tiedustella mihin päin olette tulossa? Ja kankaita täältä kannattaa ehdottomasti ostaa!

      Delete
  3. Ja olisiko niistä naisten mekoista mahdollista saada kuvia - minulla voisi olla tarve :) !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lisäsin kuvia parista hameesta ja yhdestä mekosta. Lisääkin saattaisi olla, kunhan vain saisin aikaiseksi ottaa niistä kuvat.

      Ghanalaiseen tyyliin (etenkin naisten) vaatteissa on isot saumanvarat, joten niiden suurentaminen ja pienentäminen onnistuu kyllä.

      Delete
  4. Minä myös mielelläni tutustuisin myynnissä oleviin tuotteisiin. ;)

    Ja niinkuin olen ennenkin sanonut, pidän valtavasti kuvistasi! Niihin kätkeytyy aika paljon kaikkea muutakin kuin vain se vaate tai ihminen. Keep it up! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos Suvi! :)

      Laitoin tosiaan tuoreimpaan postaukseen pari kuvaa myytävänä olevista vaatteista, niitä voi kurkistaa täällä: http://ghanastyles.blogspot.fi/2013/07/flea-market-kirpputori.html.

      Kuulumisiin!

      Delete